Maurice Veldman is sinds 1989 als advocaat werkzaam in Amsterdam.De afgelopen 25 jaar heeft hij zich gespecialiseerd in alle facetten van het gedoogbeleid van cannabis. Zowel de teelt van cannabis als de verkoop door coffeeshops rekent hij tot zijn specialisatie. Specialistische kennis van zowel het strafrecht als bestuursrecht is vereist bij het oplossen van de dagelijkse problemen rond  de handhaving van het gedoogbeleid. Ook in de strafrechtelijke aanpak van hennepteelt is Maurice Veldman gespecialiseerd. Hij staat dagelijks coffeeshophouders en henneptelers bij als zij in problemen komen met de overheid. Zowel de voordeur als de achterdeur van coffeeshops wordt gekenmerkt door een dynamische ontwikkeling van regelgeving die steeds complexer en omvangrijker wordt. Eén fout in het straftraject kan het einde van de coffeeshop betekenen omdat de vergunning wordt ingetrokken.

Ook henneptelers krijgen steeds meer te maken met bestuursrechtelijke sanctionering. Het strafrecht speelt in de praktijk regelmatig een minder grote rol dan het bestuursrecht. Als justitie strafrechtelijk geen middelen heeft een hennepteler aan te pakken komt vaak het bestuursrecht om de hoek kijken. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn.

In de interactie tussen het strafrecht en bestuursrecht is Maurice Veldman bij uitstek gespecialiseerd.

Al vanaf zijn eerste dagen als student rechten heeft Maurice Veldman zich beziggehouden met de ongelijke verhouding tussen het individu en de staat. Die verhouding is kenmerkend voor zowel het strafrecht als het bestuursrecht.

Maurice Veldman is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. In 2011 behaalde hij het certificaat van de Grotius specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht.

 

Blog

  • Haagse hof biedt kleine thuisteler de helpende hand Het justitiële misbruik van het growshopverbod is door een uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag eindelijk aan banden gelegd. Hopelijk is dat het begin van het einde van de totale scheefgroei in de opsporingscapaciteit die de heilige oorlog tegen de hennepplant met zich heeft meegebracht. Mr. Veldman ziet lichtpuntjes die het einde van de tunnelvisie van politie en justitie kunnen inluiden. In Brabant bereidt de Taskforce hennepbestrijding dezer dagen een nieuw offensief voor. Dat deze zoveelste poging weinig succesvol… lees verder

  • Burgemeesters op oorlogspad zien rechtsstaat over het hoofd Een van de grootste gevaren van thuisteelt of bezit van meer dan vijf hennepplanten (al dan niet voor eigen medicinaal gebruik) is de sluiting van de woning van de gebruiker voor drie maanden of langer. Overal in Nederland worden op last van de burgemeester woningen dichtgetimmerd. Ook als er sprake is van minder dan vijf planten. Maar kan dit juridisch wel door de beugel? Dat is de vraag waarover cannabisadvocaat mr. Maurice Veldman zich deze week buigt. Enorme toename sluiting… lees verder

Alle artikelen van Maurice Veldman