Maurice Veldman is sinds 1989 als advocaat werkzaam in Amsterdam.De afgelopen 25 jaar heeft hij zich gespecialiseerd in alle facetten van het gedoogbeleid van cannabis. Zowel de teelt van cannabis als de verkoop door coffeeshops rekent hij tot zijn specialisatie. Specialistische kennis van zowel het strafrecht als bestuursrecht is vereist bij het oplossen van de dagelijkse problemen rond  de handhaving van het gedoogbeleid. Ook in de strafrechtelijke aanpak van hennepteelt is Maurice Veldman gespecialiseerd. Hij staat dagelijks coffeeshophouders en henneptelers bij als zij in problemen komen met de overheid. Zowel de voordeur als de achterdeur van coffeeshops wordt gekenmerkt door een dynamische ontwikkeling van regelgeving die steeds complexer en omvangrijker wordt. Eén fout in het straftraject kan het einde van de coffeeshop betekenen omdat de vergunning wordt ingetrokken.

Ook henneptelers krijgen steeds meer te maken met bestuursrechtelijke sanctionering. Het strafrecht speelt in de praktijk regelmatig een minder grote rol dan het bestuursrecht. Als justitie strafrechtelijk geen middelen heeft een hennepteler aan te pakken komt vaak het bestuursrecht om de hoek kijken. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn.

In de interactie tussen het strafrecht en bestuursrecht is Maurice Veldman bij uitstek gespecialiseerd.

Al vanaf zijn eerste dagen als student rechten heeft Maurice Veldman zich beziggehouden met de ongelijke verhouding tussen het individu en de staat. Die verhouding is kenmerkend voor zowel het strafrecht als het bestuursrecht.

Maurice Veldman is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. In 2011 behaalde hij het certificaat van de Grotius specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht.

 

Blog

  • Burgemeesters misbruiken macht bij klopjacht op kleine thuistelers Steeds grotesker gaat het eraan toe bij de razzia’s van politie en justitie om een paar onschuldige hennepplanten in beslag te nemen. Onlangs verzonnen burgemeesters in Zeeland een nieuw treitermiddel: huurders van woningen waar meer dan vijf gram cannabis wordt gevonden dienen hun huis te worden uitgezet. Puur machtsmisbruik van een niets ontziende overheid die zijn eigen Grondwet schendt, zo oordeelt mr. Maurice Veldman. De redactie van CNNBS.nl krijgt dagelijks verontruste berichten over de kleine thuisteelt. Mensen worden opgejaagd en… lees verder

  • Red de kleine thuisteler van politieterreur! Dit jaar wordt gekenmerkt door een niet aflatende stroom van berichten van kleine thuistelers die voor eigen consumptie niet meer dan vijf cannabisplanten in huis hebben. Speerpunt in opsporingsland is het achter de vodden zitten van deze kleine telers die terecht van mening zijn dat deze kleinschalige teelt is toegestaan. Zij komen bedrogen uit, zo blijkt in de praktijk. Razzia’s op kleine thuistelers zijn dit jaar onmiskenbaar topprioriteit geworden. Deze heksenjacht treft vooral de mensen die een paar planten telen voor… lees verder

Alle artikelen van Maurice Veldman