Klaartje Peeperkorn is gespecialiseerd in het strafrecht en heeft binnen dat rechtsgebied een algemene praktijk.

Zij is sinds 2006 advocaat en heeft 13 jaar ervaring in het strafrecht.

Voordat zij als advocaat bij VVS Advocaten kwam werken was zij ruim vijf jaar werkzaam bij het gerechtshof Amsterdam. Zij was als senior juridisch medewerker verbonden aan de strafsector.

Voorts heeft zij in 2002 gedurende enkele maanden werkzaamheden verricht voor de Registrar en de Registry Legal Advisory Section van het Joegoslaviƫtribunaal te Den Haag.
Klaartje Peeperkorn richt zich in het bijzonder op georganiseerde criminaliteit, geweldsmisdrijven, drugs- en vermogensdelicten en daarmee samenhangende ontnemingszaken.

Voorts heeft zij zich toegelegd op de complexe psychiatrische problematiek rond TBS en is zij gespecialiseerd in cassatiezaken.

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS).

Expertisegebieden
Mr. C.M. Peeperkorn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Strafrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.